Burger er og bliver en fantastisk spise! En af vores favoritter er med blomkåls “bøffer”. De er ret simple at lave, da de egentligt bare er ovn-bagte blomkåls skiver.
Hvad skal du bruge:
Blomkål (de fleste hoveder bliver til 2 reelle “bøffer” i cirka 1,5 -2 cm – resten er mere “smulder”)
Olie
Kryderier
Burgerboller (hjemmebagte eller færdige)
Grønt: Salat/kål, agurk, tomat, hvad du nu vil have i burgeren
“Dressing”: evt. mayo og ketchup
evt. ovnbagte bådekartofler eller lignende
Fremgangsmåde
Skær skiver af blomkålen. (det “smulder” der er, kan også bages med, smager skønt)
Pensl blomkålen med olie, krydr og bag den i ovnen ved cirka 200 grader C, efter 15-20 minutter skal de vendes og have tilsvarende tid på den anden side.
Men de bager klargøres resten af tilbehører, og der kan eventuelt røres en Mayo eller Aioli
Lun bollerne i den sidste del af bagetiden og server