Hjemmelavet Mayonaise

Mayo er og blive en fantatisk ting at have på lager, men den hjemmelavede version er bare den bedste! Det sagt, så blev jeg overrasket over, hvor simpelt det egentligt er at lave en!

Så frem med piskeriset og en skål!

Du skal bruge:

* 1 æggeblomme
* 1 tsk. stærk sennep (eksempevis en dijon)
* neutral olie (eksempelvis solsikke)
* citronsaft (frisk eller autocitron 🙂 )
*salt/peber

1. Æggeblomme og sennep piskes sammen.
2. tilsæt olie, under piskning, ganske lidt til at starte med. Når olien er “optaget”, tilsættes lidt mere. Dette gentages indtil mayoen er nogenlunde “fast”.
3. tilsæt 1 spsk citronsaft, og pisk videre. Nu bliver den mere flydende igen.
4. fortsæt med mere olie indtil den igen er “fast”.
5. smag til med salt og peber

Når der er rørt sammen kan den laves i så mange forskellige versioner.

Prøv eksempelvis:
* Aioli (tilsæt revet/presset hvidløg)
* Bearnaise (tilsæt estragon og bearnaise essens)
* Paprika

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *