Hurtig Boller

Noget af det mest fantastiske er da at blive vækket med friskbagte boller.

Denne opskrift er min favorit, da de er super hurtige, og ret så lette af lave, specielt hvis man har en røremaskine til rådighed.

Videre er den fantastisk, da den laves i en kold ovn, så det er ret nem at gå til

12 boller kommer der ud af det

Basis opskrift

Ingredienser:
– 3dl vand (lunt/lunkent)
– 2 tsk sukker
– 1pk gær
400g Hvedemel
50g Havregryn
50g fuldkornshvedemel
1 tsk salt
50g smeltet smør

Fremgangsmåde:
1. Bland vand, sukker og gær sammen. Rør det godt sammen.
2. Tilsæt resten og rør i minimum 5 minutter (her er røremaskinen fantastisk!
3. Formes til 12 boller og pensles med lidt vand, og drysses eventuelt med lidt havregryn.
4. Placeres nederst i kold ovn(!). Indstilles til 200 grader celsius og bages i cirka 20 minutter.

Jeg har efterhånden lavet disse skønne boller en del gange, og de er altid populære. De holder sig også overraskende godt, i hvert fald de gange jeg har prøvet.

Fuldkornshvedemel kan skiftes ud med rug, ølandshvede eller bare alm. hvedemel efter hvad man nu lige har.

Velbekommen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *