Dahl

Tom tallerken, da billedet skal opdateres

I vores køkken en klassiker, selvom den ikke altid er lige populær hos børnene. Vi laver den dog alligevel engang i mellem, da den er yderst velsmagende, og ret simpel at lave. Dahl findes i utallige variationer, og mængderne af krydderi kan tilpasses til ens eget ønske.

Alt det skrevet, så kommer der her en basis opskrift, som du kan prøve.

Det værste ved dahl er, at der er en del ventetid efter “arbejdet” er færdigt, men det er oplagt tid til at få ryddet lidt op i køkkenet, eller dækket bord og hvad der nu ellers skal til før man er klar til at spise!

Retten er oplagt til ris eller naan brød, men kan også spises alene.

Ingredienser:

2 dl. røde linser
2 bouillon terninger
8 dl. vand
4 fed hvidløg
2 rødløg
1 spsk. karry (gerne mellemstærk
½ spsk. stødt korriander
½ spsk. stødt spidskommen
2 laurbærblade
Olie

Fremgangsmåde:

Løg og hvidløg skæres i små stykker og svitses i Olien.

Karry, koriander og spidskommen tilsættes og steges med løg/hvidløg til det hele er karryfarvet.

Skyl linserne og tilsæt dem, lad dem simre med resten i 1/2 – 1 min.

Tilsæt vand, eventuelt forkogt i elkedel, og bouillon terningerne.

Rør godt rundt, tilsæt laurbærblade, og lad det småkoge i 35-45 minutter.

Fisk laurbærbladende op, og spis!

Hvis Dahl virker for “kedelig” til dagen, kan det “tvistes” til en Domodah, som bestemt er et lækkert tvist.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *